Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την συνδρομή που έχουμε στο Windows Azure, θα πρέπει αρχικά να κατεβάσουμε το κατάλληλο PowerShell module, μέσω του http://www.windowsazure.com/en-us/downloads/
Επειδή οι αλλαγές που γίνονται στο Windows Azure, τόσο στις υπηρεσίες που προσφέρει όσο και στην διαχείριση τους είναι πολλές και συχνές, θα πρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά αυτόν τον σύνδεσμο και να κατεβάζουμε κάθε φορά την νεότερη έκδοση αυτού του module. Ανεβαίνει μία έκδοση κάθε τρεις εβδομάδες περίπου.
Αφού γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, θα πρέπει να συνδεθεί ο Η/Υ μας με την συνδρομή που έχουμε στο Windows Azure και αυτό μέσω του PowerShell επιτυγχάνεται μέσω της εισαγωγής του κατάλληλου αρχείου ρυθμίσεων για να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας.
Έτσι για την λήψη αυτού του αρχείου εκτελούμε την εντολή
Get–AzurePublishSettingsFile
Αφού βάλουμε τα στοιχεία που θα μας ζητηθούν, UserName και Password, θα κατέβει το αρχείο ρυθμίσεων στον υπολογιστή μας.
Αυτό το αρχείο θα πρέπει να το εισάγουμε, και αυτό γίνεται μέσω της εντολής
Import-AzurePublishSettingsFile
Τα παραπάνω βήματα πρέπει να τα κάνουμε μία φόρα για να πιστοποιήσουμε ότι θέλουμε να διαχειριζόμαστε τον λογαριασμό που έχουμε στο Windows Azure μέσω του συγκεκριμένου Η/Υ.
Από την στιγμή που έχουμε πιστοποιήσει, τον συγκεκριμένο Η/Υ για την διαχείριση του Windows Azure, μπορούμε να ξεκινήσουμε.
Ξεκινάμε πάντα με την επιλογή της συνδρομής που θα διαχειριστούμε καθώς και του λογαριασμού Storage στον οποίο θέλουμε να αποθηκευτούν τα απαραίτητα δεδομένα.
Για να δούμε όλες τις συνδρομές που έχουμε, τρέχουμε την εντολή
Get-AzureSubscriptionΕάν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο φιλικό όνομα στην συνδρομή μας, χρησιμοποιούμε την
Τέλος μέσω της εντολής
Select-AzureSubscription
Pingback: Διαχειριστείτε το Windows Azure Storage εύκολα και γρήγορα με το PowerShell | Vaggelis' Blog
Pingback: Δικτυωθείτε, φτιάξτε ένα Virtual Network στο Windows Azure
Pingback: Δικτυωθείτε, φτιάξτε ένα Virtual Network στο Windows Azure - Vaggelis' Blog - Τα blogs του autoexec.gr - autoexec.gr
Pingback: Δημιουργία Virtual Machine στο Windows Azure με PowerShell | Vaggelis' Blog