Διαχείριση του Windows Azure μέσω PowerShell

21 May

Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την συνδρομή που έχουμε στο Windows Azure, θα πρέπει αρχικά να κατεβάσουμε το κατάλληλο PowerShell module, μέσω του http://www.windowsazure.com/en-us/downloads/WindowsAzure-VM-PS-01

Επειδή οι αλλαγές που γίνονται στο Windows Azure, τόσο στις υπηρεσίες που προσφέρει όσο και στην διαχείριση τους είναι πολλές και συχνές, θα πρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά αυτόν τον σύνδεσμο και να κατεβάζουμε κάθε φορά την νεότερη έκδοση αυτού του module. Ανεβαίνει μία έκδοση κάθε τρεις εβδομάδες περίπου.

Αφού γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, θα πρέπει να συνδεθεί ο Η/Υ μας με την συνδρομή που έχουμε στο Windows Azure και αυτό μέσω του PowerShell επιτυγχάνεται μέσω της εισαγωγής του κατάλληλου αρχείου ρυθμίσεων για να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας.

Έτσι για την λήψη αυτού του αρχείου εκτελούμε την εντολή

GetAzurePublishSettingsFile

Αφού βάλουμε τα στοιχεία που θα μας ζητηθούν, UserName και Password, θα κατέβει το αρχείο ρυθμίσεων στον υπολογιστή μας.

Αυτό το αρχείο θα πρέπει να το εισάγουμε, και αυτό γίνεται μέσω της εντολής

Import-AzurePublishSettingsFile

Τα παραπάνω βήματα πρέπει να τα κάνουμε μία φόρα για να πιστοποιήσουμε ότι θέλουμε να διαχειριζόμαστε τον λογαριασμό που έχουμε στο Windows Azure μέσω του συγκεκριμένου Η/Υ.

Από την στιγμή που έχουμε πιστοποιήσει, τον συγκεκριμένο Η/Υ για την διαχείριση του Windows Azure, μπορούμε να ξεκινήσουμε.

Ξεκινάμε πάντα με την επιλογή της συνδρομής που θα διαχειριστούμε καθώς και του λογαριασμού Storage στον οποίο θέλουμε να αποθηκευτούν τα απαραίτητα δεδομένα.

Για να δούμε όλες τις συνδρομές που έχουμε, τρέχουμε την εντολή

Get-AzureSubscriptionStarting-Subscriptions01Εάν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο φιλικό όνομα στην συνδρομή μας, χρησιμοποιούμε την

Set-AzureSubscriptionStarting-Subscriptions02

Τέλος μέσω της εντολής

Select-AzureSubscription

Επιλέγουμε την συνδρομή την οποία θα διαχειριστούμεStarting-Subscriptions03

4 Replies to “Διαχείριση του Windows Azure μέσω PowerShell

  1. Pingback: Διαχειριστείτε το Windows Azure Storage εύκολα και γρήγορα με το PowerShell | Vaggelis' Blog

  2. Pingback: Δικτυωθείτε, φτιάξτε ένα Virtual Network στο Windows Azure

  3. Pingback: Δικτυωθείτε, φτιάξτε ένα Virtual Network στο Windows Azure - Vaggelis' Blog - Τα blogs του autoexec.gr - autoexec.gr

  4. Pingback: Δημιουργία Virtual Machine στο Windows Azure με PowerShell | Vaggelis' Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.